Saturday, September 29, 2007

Split

A gépünk

Megérkezés Splitbe

Splitben nem igazán voltunk a toppon. Már alig vártam, hogy véget érjen az az egy hét. Hvar szigetén voltunk. Az első szállásunk nem volt valami kényelmes, a házi néni pedig egy igazi sárkány, akivel a végén össze is vesztünk, mert az árat 3x felemelte 4 nap alatt. Sajnos otthagytam a szekrényben a két legszebb nyári ruhámat is, amiért az összeveszés után nem volt alkalom visszamenni.

Útban Hvar felé

Ezután egy nagyon kedves házaspárnál laktunk, ahol volt konyha is és tudtunk magunk főzni. A kertjük egy igazi paradicsom, tele szőlővel, zöld citrommal, gránátalmával, stb. meg sok-sok érdekes és gyönyörű virággal.

Házigazdáink

Egy napra Timurral kettesben elmentünk Hvar városba is, ami sokkal turistásabbnak tűnt, mint Stari Grad, ahol mi voltunk. Tele volt nagy szállodákkal, az utcák pedig tömve turistákkal. Sajnos nem vittünk fényképezőgepet, pedig lett volna mit fényképezni. Timurt a hátamon cipeltem és 35+ fok mellett bőven elég volt. Felmásztunk a hvari várba is. A kilátás mesés volt! Timurnak az egyik parkban sikerült egy hatalmas adag kutyaszarba is belelépni. Jó kis munkába telt, mire kitakarítottam belőle. :) Hátha szerencsét hoz!

Stari Gradnak nem volt nagy strandja, ami annyiból jó, hogy az emberek szétszóródnak a part mentén. Itt is, ott is egy-két család, egy-egy párocska, meg persze a helyi fiatalok, akik nagyon otthon érezték magukat. A horvátok nagyon kedves emberek. A játszótéren volt alkalmunk néhánnyal összeismerkedni, viszont a vendéglátásban dolgozók igyekeznek nagyot kaszálni, így mindig oda kell figyelni, hogy mennyit fizet az ember.

Stari Grad nyugodt hely

A nyaralás még egy érdekes momentuma, hogy Timur egyszer volt a vízben, akkor is a kezemben. Az idén nem ment egyáltalán bele a tengerbe. Talán hideg volt a víz, ki tudja. A 32 fokos medencéhez van szokva, mert az úszásórán ugyi ez van. Viszont nagyon élvezte a fecskéket, akik szüntelenül keringtek a fejük fölött a levegőben. A hátizsákból időnként fel-felugrott, hogy megpróbálja megérinteni őket. Megint volt néhány kedves epizódja kutyákkal is, és egy cicával is, melyet 2 kislány egy babakocsiban tologatott.

Az idővel szerencsések voltunk. Nem volt hőség és esett is egy kicsit. Teljesen elviselhető volt. Azt hiszem Hvaron én is el tudnék éldegélni, egy igazi kis paradicsom.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home